FAYNBERGNING “TUBI YO’Q DENGIZDAN BOQ…” SHE’RI TABIAT, HAYOT VA INSONIY TUYG’ULAR UYG’UNLIGI - Odilova Charosxon Shavkatjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Aleksandr Faynbergning “Tubi yo‘q dengizdan boq…” she’ri badiiy-falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda tabiat manzaralari orqali hayotning cheksizligi, inson ruhiyatining nozik kechinmalari hamda ijod mas’uliyati yoritib berilgan. She’rda qo‘llangan ramziy obrazlar — dengiz, yulduz, shamol va barglar inson hayoti, vaqt va avlodlar davomiyligining badiiy ifodasi sifatida talqin etiladi. Tadqiqot davomida shoirning tabiat va inson qalbi o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ochib berishdagi mahorati asoslab beriladi. Maqola Faynberg ijodining ma’naviy-estetik ahamiyatini ochishga xizmat qiladi hamda uning she’riyatidagi falsafiy qarashlarni chuqurroq anglashga yo‘naltirilgan.