T-SQL TILINING ASOSIY OPERATORLARI - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; Muxsinova Sevinchxon Ikromjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Microsoft SQL Server ma’lumotlar bazasini boshqarish tizimida qo‘llaniladigan Transact-SQL (T-SQL) tilining asosiy operatorlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. T-SQL operatorlari ma’lumotlarni tanlash, tahrirlash, o‘chirish va strukturasini boshqarishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada operatorlarning tasnifi, nomlari va amaliy ahamiyati keng yoritilgan. Tadqiqot natijalari T-SQL operatorlaridan samarali foydalanish ma’lumotlar bazasi bilan ishlash jarayonini optimallashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.