YОPIQ SHTАMPLАRDА SHESTERNYA POKOVKASINI CHО‘KTIRIB SHTАMPLАSH - Axmadaliyev Sh.Sh; Nomozov S (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ishda yopiq shtamplarda shesternya pokovkalarini cho‘ktirib shtamplashning asosiy shartlari, zagotovka hajmini aniq hisoblash usullari va metall tejamkorligiga erishish yo‘llari batafsil yoritilgan. Tadqiqot yakunida cho‘ktirish ariqchalarini to‘g‘ri hisoblash va mexanik ishlov berish dоpusklarini optimallashtirish orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shesternya pokovkasini olish texnologiyasi berilgan.