INFLYATSIYA VA UNGA QARSHI KURASHISH YO’LLARI - Muxammadiyev Kamoliddin G’ulomiddinovich; Shodiyorov Doniyor Baxtiyorovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola inflyatsiya va uning qarshi kurashish yoʻllarini keng yoritadi. Inflyatsiyaning taʼrifi, oʻlchovi, turlari (talab, taklif, oʻrnatilgan), sabablari va oqibatlari; qarshi choralar (monetar siyosat: foiz stavkalari, ochiq bozor operatsiyalari, rezerv talablari; fiskal siyosat: soliqlar, xarajatlar qisqartirish) batafsil koʻrib chiqilgan. Oʻzbekiston Respublikasidagi inflyatsiya holati, Markaziy Bank siyosati va xalqaro tajriba (AQSh, Yevrozone) tahlil etilgan. Maqola iqtisodiyot talabalari, moliyaviy mutaxassislar va siyosatchilar uchun foydali manba boʻlib xizmat qiladi.