ZANJIRLI BOG’LANISH USULINING MOHIYATI VA KORXONA IQTISODIY KO’RSATKICHLARINI BAHOLASHDAGI QO’LLANILISHI - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada iqtisodiy tahlilning muhim usullaridan biri bo’lgan zanjirli bog’lanish usulining nazariy asoslari va amaliy qo’llanilishi yoritiladi. Maqolada zanjirli bog’lanish usulining mohiyati, uning o’ziga xos xususiyatlari, boshqa tahlil usullaridan farqlari hamda korxona iqtisodiy ko’rsatkichlariga ta’sir etuvchi omillarni aniqlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu usulning korxona faoliyatini baholash, rejalashtirish va qarorlar qabul qilish jarayonlarida amaliy qo’llanilishiga alohida e’tibor qaratiladi. Maqola nazariy ma’lumotlar bilan birga, konkret misollar va hisoblash texnikasini ham o’z ichiga oladi.