RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASRIDA OPERATIV TAHLILNING IMKONIYATLARI - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li; Rustamova Xusnidaxon Ravshan qizi; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy raqamli texnologiyalar sharoitida operativ (tezkor) tahlilning imkoniyatlari va qo’llanilish sohalari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada operativ tahlilning mohiyati, uning iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi o’rni hamda sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar tahlili (Big Data), bulutli texnologiyalar va biznes-analitika vositalari yordamida tezkor tahlil jarayonlarini avtomatlashtirishning amaliy imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, raqamli transformatsiya kontekstida operativ tahlilning korxona boshqaruvida samaradorligini oshirishdagi roli va kelgusida rivojlanish istiqbollari ko’rib chiqiladi. Maqola nazariy konsepsiyalar bilan birga, zamonaviy texnologiyalarning amaliy qo’llanilishiga doir misollar va tavsiyalarni ham o’z ichiga oladi.