IQTISODIY TAHLIL BOSQICHLARIDA AXBOROT BAZASINI SHAKLLANTIRISH VA MA’LUMOTLAR SIFATINI TA’MINLASH - Abdurrazzoqov Hojiakbar Alisher o’g’li; Isakov Ozodbek Oybek o’g’li; Mahmudov Bahodir Madaminjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqtisodiy tahlilning samarali amalga oshirilishida axborot bazasini shakllantirish va ma’lumotlar sifatini ta’minlashning muhim ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy tahlil bosqichlarining har birida axborot manbalarini tanlash, ma’lumotlarni to’plash, saqlash va qayta ishlash jarayonlari, shuningdek ma’lumotlar sifati mezonlari va ularni ta’minlash usullari yoritilgan. Zamonaviy axborot texnologiyalarining iqtisodiy tahlilda qo’llanilishi, ma’lumotlar bazalarini boshqarish tizimlari va axborot havfsizligi masalalari ko’rib chiqiladi. O’zbekiston amaliyoti misolida korxonalarda axborot bazasini shakllantirish jarayonidagi muammolar va ularni hal etish yo’llari tahlil etiladi.