TANNARXNI MINIMALLASHTIRISH USULLARI - Djumayeva Guzal Axtamovna; Omonov Toxir Zoir O`g`li; Vohidov Abdurafiq Erkinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu akademik maqola korxonalarda tannarxni minimallashtirishning kompleks usullarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada tannarx tushunchasining mohiyati, uning korxona faoliyatidagi ahamiyati va raqobatbardoshlikni oshirishdagi o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot ishlab chiqarish va operatsion jarayonlarni optimallashtirish, ta’minot zanjirini samarali boshqarish, texnologik innovatsiyalar, avtomatlashtirish va raqamlashtirishning xarajatlarga ta’siri, inson kapitalini rivojlantirish va sifat menejmenti, shuningdek, moliyaviy boshqaruv mexanizmlari kabi asosiy yo‘nalishlarni qamrab oladi. Maqola tannarxni kamaytirish nafaqat xarajatlarni qisqartirish, balki umuman korxona samaradorligini oshirishga qaratilgan strategik yondashuv ekanligini ta’kidlaydi. Yakuniy qismda tadqiqotning asosiy topilmalari umumlashtirilgan bo‘lib, ushbu sohadagi mavjud muammolar va kelajakdagi tadqiqot yo‘nalishlari bo‘yicha takliflar berilgan.