“ТУРИЗМ ВА МЕҲМОНХОНА ИНДУСТРИЯСИ ВА УЛАРНИ МУТАНОСИБ РИВОЖЛАНТИРИШНИ ТАЪМИНЛАШ ЙЎЛЛАРИ” - Ережепов Кууанышбай Жиенбай уғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ҳозирги замон туризми- бу иқтисодиётнинг ажралмас бир соҳаси бўлиб, туристларнинг ҳаракатланиши, вақтинча яшаши ва дам олишини ташкил қилиш билан шуғулланадиган, бунинг учун уларга турли хизмат кўрсатишга мўлжалланган бир қанча ташкилотлар ва корхоналар индустриясидир. Туризм- бу халқаро миқёсда ижтимоий-иқтисодий ҳодиса сифатида намоён бўлмоқда. Чунки XXI аср дунё аҳолисининг жаҳон миқёсида туристиик оқим билан ҳаракат қилиш асри бўлиб бормоқда. Бу аҳолининг доимий яшаш жойидан узоқроққа саёҳат қилиш, дам олиш, турли минтақалардаги маданиятларни ўрганиш каби мақсадларда ҳаракатланиш эҳтиёжининг кўпайганлиги билан боғлиқ бўлмоқда. Президентимиз томонидан туризм соҳасини ривожлантириш мақсадида қабул қилинган фармон ва қарорлар тадбиркорлар учун кенг имкониятлар эшигини очмоқда. Берилаётган имтиёзлар, молиявий қўллаб-қувватловлар натижасида кўплаб ташаббускор фуқаролар ўз ғояларини ҳаётга татбиқ этиб, маҳаллий ва халқаро туризм хизматларини йўлга қўймоқда. Ана шундай қўллаб- қувватлов асосида ўз фаолиятини бошлаган тадбиркорлар нафақат ўз бизнесини ривожлантирмоқда, балки янги иш ўринлари яратиб, ҳудуд иқтисодиёти ва туризм салоҳияти ошишига муносиб ҳисса қўшмоқда.