TASAVVUF FALSAFASIDA SHAXSNING RUHIY KAMOLOTI MASALASI VA UNING YANGI O’ZBEKISTON YOSHLARI TARBIYASIDAGI AHAMIYATI - Xurshida Ne'matova Bobojon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tasavvuf falsafasi inson ruhiyati va ma’naviy hayotidagi chuqur onglanish, o‘zlikni anglash va kamolot sari intilish borasida o‘ziga xos o‘ringa ega. Bu falsafa tarixan musulmon jamiyatlarida, jumladan O‘zbekiston zaminida ham ahamiyatli ijtimoiy, madaniy va tarbiyaviy vazifalarni bajargan. Inson o‘z komil ma’naviy shaxs bo‘lib yetishishida tasavvuf tafakkuri hamda uning tarbiya metodikasi yuksak o‘rin tutadi. Bugungi Yangi O‘zbekiston yoshlari uchun ushbu qadriyat zamonaviy va mustahkam asosda ma’naviy risolani, ongli hayot mezonlarini taqdim etadi. Shu sabab tasavvufda shakllangan ruhiy kamolot hamda axloq mezonlarini tahlil qilish va yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyatini o‘rganish dolzarb ahamiyat kasb etadi.