KASALLIK NOMLARINING LOTINCHA TUZILISHI VA TERMINLAR YARATILISHI - Rahimqulova Feruza Gʻani qizi; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kasallik nomlarining lotincha tuzilishi, ularning morfologik tarkibi hamda tibbiy terminologiyada yangi terminlar yaratish tamoyillari yoritiladi. Shuningdek, yunon-lotin manbalariga asoslangan nomlash an’analari, xalqaro kasalliklar tasnifi bilan bog‘liqligi hamda zamonaviy