BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA MUSTAQIL ISHLASH KO‘NIKMALARINI TAKOMILLASHTIRISHNING PSIXOLOGIK IMKONIYATLARI - G‘aniyeva Nargiza Alijonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida mustaqil ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish va takomillashtirishning psixologik imkoniyatlari tahlil qilingan. Mustaqil ishlash ko‘nikmalarining mohiyati, psixologik omillari, motivatsiya, refleksiya, o‘z-o‘zini boshqarish va ijodiy fikrlashning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, mazkur ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik-psixologik usullar tavsiya etilgan.