YASHIL IQTISODIYOTDA BIZNESNI BOSHQARISH:ENERGIYA VA RESURSLARNI TEJASH - Ibragimov G'anijon G'ayratovich; Muhammadjonov Xabibulloh Muzaffarjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot doirasida biznesni boshqarishning asosiy tamoyillari, xususan, energetika va resurslarni tejash masalalari tahlil qilinadi. Yashil iqtisodiyot global ekologik muammolarga javob sifatida shakllanib, iqtisodiy rivojlanish va ekologik barqarorlikni uyg‘unlashtirishga qaratilgan. Tadqiqotda energiya samaradorligini oshirish, muqobil energiya manbalaridan foydalanish, resurslarni tejash strategiyalari hamda yashil biznes modellarining afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yashil texnologiyalarni joriy etishning iqtisodiy samaradorligi va ekologik ahamiyati tahlil qilinib, biznes subyektlari uchun taklif va tavsiyalar beriladi. Maqola yashil iqtisodiyot sharoitida korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan ilmiy-amaliy yondashuvlarni o‘z ichiga oladi.