PROKURATURA ORGANLARI FAOLIYATIDA HUQUQIY TAHLILI - Normamatov Iqbol Ahmad o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada prokuratura organlari faoliyatida huquqiy tahlilning o‘rni, ahamiyati va amaliy mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda huquqiy tahlil tushunchasining mohiyati, uning prokuror nazoratini samarali tashkil etishdagi roli hamda qonuniylikni ta’minlashdagi funksional ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, prokuratura faoliyatida huquqiy tahlilni amalga oshirishda qo‘llaniladigan usullar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalariga tayangan holda huquqiy tahlilni takomillashtirishga doir ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.