OLIY TA’LIMDA MATEMATIKA YO‘NALISHI TALABALARIGA “UMUMIY FIZIKA” FANINI O‘QITISHDA FANLARARO BOG‘LIQLIKDAN FOYDALANISH VA INTERFAOL USULLARNING O‘RNI - K. K. Urinova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’limda matematika yo‘nalishi talabalariga “Umumiy fizika” fanini o‘qitishda fanlararo bog‘liqlikdan foydalanish va interfaol o‘qitish usullarining ahamiyati o‘rganiladi. Fanlararo yondashuv fizika va matematika bilimlarini integratsiyalash orqali murakkab fizik jarayonlarni tahlil qilish, nazariy bilimlarni amaliy masalalarda qo‘llash imkonini beradi. Interfaol usullar esa talabalarni faol ishtirok etishga undab, laboratoriya ishlari, guruh ishlari, simulyatsiyalar va muhokamalar orqali mustaqil fikrlash va muammolarni yechish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ishda fanlararo bog‘liqlik va interfaol usullar birgalikda qo‘llanganda o‘quv jarayonining samaradorligi sezilarli darajada oshishi ta’kidlanadi.