UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA OPTIKADAN LABORATORIYA DARSLARINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH - K. K. Urinova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida fizika fanining optika bo‘limi bo‘yicha laboratoriya mashg‘ulotlarini tashkil etishda zamonaviy interfaol usullardan foydalanish masalalari yoritilgan. Interfaol metodlarning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, ularning o‘quvchilarda amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi roli hamda laboratoriya darslarining samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, optik tajribalarni o‘tkazishda qo‘llaniladigan interfaol metodlar misollar asosida bayon etilgan.