O‘ZINI O‘ZI BAND QILGAN SHAXSLAR FAOLIYATINI MOLIYAVIY RAG‘BATLANTIRISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH CHORA – TADBIRLARI - Baxodirov Zokirjon Olimjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada o‘zini o‘zi band qilgan shaxslar faoliyatining O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligidagi huquqiy-me’yoriy asoslari va ularning faoliyatini moliyaviy rag‘batlantirish bo‘yicha davlat tomonidan yaratilayotgan shart-sharoitlar, shu jumladan, ushbu soha bo‘yicha xorijiy tajribalar hamda ularning mamlakatimiz qonunchiligi bilan bog‘liq jihatlari, shu bilan birga, o‘zini o‘zi band qilgan shaxslar faoliyatini moliyaviy rag‘batlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan keng ko‘lamli islohotlar, davlat dasturlari hamda moliyaviy rag‘bat vositalari to‘g‘risida ma’lumot berilgan. Mamlakatimizda ushbu sohani rivojlantirish uchun qo‘shimcha takliflar keltirib o‘tilgan.