“SUN’IY INTELLEKT VA IQTIDORLI TALABALARNING RIVOJLANISHDAGI O‘RNI” - QAHHOROVA NILUFAR QODIR QIZI; SHAHLO ULASHEVA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanishi va iqtidorli talabalar faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Dasturchilik sohasidagi yosh iste’dodlarning innovatsion g‘oyalari, ularning texnologik taraqqiyotga qo‘shayotgan hissasi hamda zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, iqtidorli talabalarni qo‘llab-quvvatlashning muhim jihatlari, dasturlash va ijodkorlik uyg‘unligi hamda raqamli jamiyatni rivojlantirishdagi ularning roli keng yoritilgan.