TEZKOR-QIDIRUV TADBIRLARINI OʻTKAZISH ASOSLARI VA SHARTLARI - Yakubov Xushnudbek Sheribbayevich; Tursunova Mukarramxon Dilshodjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ichki ishlar organlari tomonidan o‘tkaziladigan tezkor-qidiruv tadbirlarining huquqiy mohiyati tahlil qiladi. Asosiy e’tibor tezkor- qidiruv tadbirlarini o‘tkazishning asoslari (ma’lumotlar, dalillar va topshiriqlar mavjudligi) va shartlariga (protsessual tasdiqlash, vakolatlar doirasida amalga oshirish, maxfiylik prinsipi) qaratilgan. Shuningdek, tegishli tadbirlarni amalga oshirishda vakolatli organlar xodimlarining huquq va majburiyatlari, fuqarolarning shaxsiy huquqlarni va erkinliklarini himoya qilish masalalari ham yoritib berilgan. Maqolada ushbu sohadagi amaliyotni yaxshilash va huquqiy normalarni takomillashtirishga qaratilgan taklif va tavsiyalarni ishlab chiqishdan iboratdir.