QASDDAN BADANGA SHIKAST YETKAZISH JINOYATLARINI OLDINI OLISHDA YO‘L QO‘YILAYOTGAN KAMCHILIKLAR VA ULARNING ASOSIY SABABLARI - Tursunova Mukarramxon Dilshodjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qasddan badanga shikast yetkazish jinoyatlarining mohiyati, ularni oldini olishda uchrayotgan kamchiliklar va ularning yuzaga kelish sabablari yoritilgan. Jamiyat xavfsizligi va huquqiy tartibotni ta’minlashda ushbu jinoyatlarni bartaraf etish mexanizmlarini kuchaytirish muhim hisoblanadi. Shu bois maqolada profilaktika choralari, huquqni muhofaza qiluvchi organlar faoliyatidagi mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar bayon etilgan.