AQIDAPARASTLIK, DINIY EKSTREMIZM VA TAQIQLANGAN DINIY MATERIALLARNING IJTIMOIY BARQARORLIKKA TAHDIDI - Yakubov Xushnudbek Sheribbayevich; Tursunova Mukarramxon Dilshodjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aqidaparastlik tushunchasi, uning jamiyatga ta’siri, shuningdek, taqiqlangan diniy materiallarning tarqatilishi orqali ekstremistik g‘oyalar yoyilishi xavfi va insonlarning diniy ekstremizm g‘oyalari ta’siriga tushib qolish sabablarini tahlil qilinadi. Ushbu maqola orqali hodisalarning ildizlari, ularga imkon berayotgan shart-sharoitlar, oldini olishda davlat va fuqarolik jamiyatining roli, ta’lim va ommaviy axborot vositalarining ahamiyatini yoritib beradi. Maqola diniy ekstremizmga qarshi kurashish bo‘yicha amaliy yechimlarni ilgari suradi.