NYUTON VA KLASSIK GRAVITATSIYA NAZARIYASI - U.B.Berdiyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klassik fizikaning shakllanishida hal qiluvchi ahamiyatga ega bo’lgan Isaak Nyutonning gravitatsiya nazariyasi yoritiladi. Nyuton tomonidan ishlab chiqilgan butun olam tortishish qonunining ilmiy mohiyati, uning osmon mexanikasi va yer usti mexanik hodisalarini yagona nazariy asosda birlashtirishdagi o’rni tahlil qilinadi.