KREATIVLIK TUSHUNCHASINING PEDAGOGIK ASOSLARI - Bekchanova Nafosat Rajapboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kreativlik tushunchasining pedagogik mohiyati va uning ta’lim jarayonidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Kreativlik shaxsning muhim pedagogik sifati sifatida talqin etilib, uning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi pedagogik omillar yoritiladi. Tadqiqot davomida kreativlikni rivojlantirishning pedagogik asoslari, ta’lim jarayonida kreativ fikrlashni rag‘batlantirish imkoniyatlari aniqlanadi. Maqola umumiy o‘rta ta’lim amaliyotida kreativlikni shakllantirish masalalarini ilmiy asoslashga xizmat qiladi.