QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARI LOGISTIKASINI RIVOJLANTIRISH ASOSIDA KICHIK BIZNESNING BARQAROR RIVOJLANISH MEXANIZMLARI - Asqaraliyev Saidali Raxmonaliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligi mahsulotlari logistikasini rivojlantirish orqali kichik biznes subyektlarining barqaror rivojlanishini ta’minlash mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini yetishtirish, saqlash, tashish, qayta ishlash va realizatsiya qilish jarayonlarining samaradorligi kichik biznes faoliyatiga ta’siri nuqtayi nazaridan o‘rganiladi. Ishda 2017–2025 yillar oralig‘idagi O‘zbekiston Respublikasi Statistika agentligi, Jahon bankining Logistics Performance Index (LPI), FAO va OECD ma’lumotlari asosida qiyosiy va tizimli tahlil o‘tkazilgan.