KICHIK BIZNESDA INNOVATSIYALARNI QO‘LLASH - Xomidova Durdona Neʼmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarida innovatsiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Innovatsiya tushunchasining mazmuni ochib berilib, uning kichik biznes rivojidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, mahsulot va xizmat innovatsiyalari, jarayon innovatsiyalari, marketing hamda tashkiliy-boshqaruv innovatsiyalarining kichik biznes faoliyatiga ta’siri batafsil ko‘rib chiqilgan. Innovatsiyalarni joriy etish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesda innovatsion yondashuvni rivojlantirish raqobatbardoshlikni oshirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.