LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQOTLARDA KONSEPT VA MADANIYAT MUNOSABATINING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Usmonova Iroda Sobir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Maqolada zamonaviy tilshunoslikning ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan lingvokulturologiya doirasida konsept va madaniyat tushunchalarining o‘zaro dialektik aloqasi tadqiq etiladi. Konseptning ko‘p o‘lchovli mental birlik ekanligi, uning struktura qatlamlari (tushunchaviy, obrazli va qadriyatli) hamda lisoniy olam manzarasini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy madaniyatning tildagi reprezentatsiyasi o‘zbek tili misollari yordamida asoslab beriladi.