MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIV TAFAKKURNING YOSH DINAMIKASI VA SHAKLLANISH JARAYONI - Berdiyeva Muborak Baxtiyorovna; Toshpo’latova Mukhlisa Nabi kizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.O’zbek tilida:Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda kreativ tafakkurning shakllanish jarayoni va yosh dinamikasi o’rganilgan. Tadqiqot 3- 7 yoshli bolalarda kreativ qobiliyatlarning rivojlanish bosqichlarini tahlil qilishga qaratilgan. Erta, o’rta va katta maktabgacha yosh davrlarining har birida kreativ tafakkur komponenlarining (tasavvur, originallik, moslashuvchanlik) rivojlanish xususiyatlari ochib berilgan. Kreativ qobiliyatlarning shakllanishida o’yin faoliyati, badiiy ijod va muloqotning o’rni asoslangan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim muassasalari pedagoglari va ota-onalar uchun bolalarda kreativ tafakkurni yosh xususiyatlarini hisobga olgan holda rivojlantirish bo’yicha amaliy ahamiyatga ega.