KORXONALARDA ZAXIRA MENEJMENTI VA JIT (JUST – IN – TIME) TIZIMINING QO’LLANILISHI - Djumayeva Guzal; Bashirova Sevinch (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy biznesda zaxira menejmentining strategik ahamiyatini chuqur tahlil qiladi, uning asosiy tushunchalari, tasniflari va an’anaviy nazorat usullarini ko’rib chiqadi. Unda ayniqsa, Just-in-Time (JIT) falsafasining kelib chiqishi, tamoyillari va Lean ishlab chiqarish bilan integratsiyasi atroflicha o’rganiladi. Maqola JIT ning amalga oshirish strategiyalari, vositalari va yetkazib beruvchilar bilan munosabatlarni boshqarishga urg’u beradi, shuningdek, JIT ning an’anaviy zaxira menejmenti modellari bilan qiyosiy tahlilini taqdim etadi. Global ta’minot zanjirining dinamik sharoitida JIT ning afzalliklari, muammolari va zamonaviy adaptatsiyalari muhokama qilinadi. Yakunida, zaxira menejmentining kelajakdagi istiqbollari va uning barqaror rivojlanishdagi roli haqida xulosalar beriladi.