TARIX DARSLARINI O‘QITISHDA TARIXIY MANBALAR BILAN ISHLASH HAMDA INNOVATSION YO‘LLARI - Erniyozova Dilyora Keldibek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Tarix insoniyat taraqqiyoti, jamiyat hayotining rivojlanish bosqichlari va ularning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganishda asosiy fanlardan hisoblanadi. Tarixdan saboq olish, o‘tmish voqealardan xulosa chiqarish, mavjud ma’lumotlarni tahlil qilgan holda kelajakni to‘g‘ri yo‘naltirish zamonaviy ta’lim jarayonining muhim vazifalaridan sanaladi. Tarixiy bilimlarni yosh avlodga yetkazishda o‘qituvchilarning asosiy vazifasi nafaqat tarixiy faktlarni bayon qilib berish, balki ularni chuqur anglash, voqealarga real baho bera olish, tahliliy va tanqidiy yondashuvlarni shakllantirishdan iborat bo‘lmoqda.