PRACTICAL SIGNIFICANCE OF THE RES-Q REGISTRY PLATFORM IN THE CLINICAL COURSE OF STROKE IN THE REPUBLIC OF UZBEKISTAN - Komiljonova M.G; Majidova Y.N (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu tezis O‘zbekiston Respublikasida insult kasalligining epidemiologik xususiyatlari, klinik oqibatlari va sog‘liqni saqlash tizimiga yukini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot RES-Q (Registry of Stroke Care Quality) platformasi asosida Respublika shoshilinch tibbiy yordam ilmiy-amaliy markazida 2023–2025 yillarda ro‘yxatga olingan insult holatlari ma’lumotlariga tayangan. Olingan natijalar insult bilan kasallanish, o‘lim ko‘rsatkichlari hamda birinchi va ikkinchi guruh nogironligi bilan bog‘liq holatlarning yuqori darajada ekanini ko‘rsatdi. Tahlil insultning ijtimoiy- iqtisodiy ahamiyatini ochib beradi hamda milliy miqyosda insult registrlarini rivojlantirish va klinik yordam sifatini oshirish zarurligini asoslaydi.