BARQAROR TURIZM NAZARIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada barqaror turizm nazariyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va zamonaviy ilmiy yondashuvlari tahlil qilingan. Turizm faoliyatining jadal kengayishi natijasida yuzaga kelgan ekologik, ijtimoiy va madaniy muammolar barqaror turizm konsepsiyasining vujudga kelishiga asos bo‘lgani yoritilgan. Shuningdek, barqaror rivojlanish g‘oyalarining turizm sohasiga tatbiq etilishi, xalqaro hujjatlar va yetakchi nazariy modellarning mazmuni ochib berilgan.