BARQAROR TURIZM TIZIMI VA UNING UZOQ MUDDATLI IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - ERMATOVA OSIYO MUHAMMADALI QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada barqaror turizm konsepsiyasining zamonaviy nazariy yondashuvlari tahlil qilinib, uning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda sekin turizm, mavsumiylikni yumshatish, iste’molchi xulq-atvori, multiplikativ ta’sir, tizimli yondashuv va madaniy kapital tushunchalarining barqaror turizm rivojidagi o‘rni ilmiy asosda ochib berilgan. Shuningdek, barqaror turizmning hududiy raqobatbardoshlikni oshirish va takroriy tashriflarni rag‘batlantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan.