DAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TA’LIM- TARBIYA JARAYONINI MONITORING QILISH VA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - NARGIZA ZARIPOVA RAHIMDJONOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Davlat maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’lim-tarbiya jarayonini monitoring qilish va baholash tizimini takomillashtirishning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan. Unda maktabgacha yoshdagi o‘quvchilarning rivojlanish darajasini aniqlashda pedagogik monitoringning o‘rni, baholash jarayonining shaffofligi va uzluksizligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim- tarbiya jarayonida sifat ko‘rsatkichlarini aniqlash, tarbiyachi faoliyatini tahlil qilish hamda ta’lim natijalarini baholashda zamonaviy pedagogik va raqamli yondashuvlardan foydalanishning ahamiyati asoslab beriladi. Maqolada monitoring va baholash tizimini takomillashtirish orqali ta’lim-tarbiya sifati va samaradorligini oshirish imkoniyatlari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritiladi.