KATTA YOSHDAGI AHOLINI JISMONIY RIVOJLANISHINING KO’RSATKICHLARI - Kadirov Rashid Xamidovich; Mahmudov Rashidbek Ulug'bek o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya. Ushbu maqolada katta yoshdagi aholini jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlari o‘rganiladi. Aholining jismoniy rivoji, uning salomatligi, fiziologik xususiyatlari va turli omillar bilan bog‘langanligi kiritiladi. Jismoniy rivojlanish statistik ma’lumotlar, tadqiqotlar va olimlarning fikrlari yordamida tahlil qilinadi. Ushbu maqola yuqori yoshdagi odamlarning jismoniy salomatligini yaxshilash va bunga ta’sir ko‘rsatuvchi omillarni aniqlashga qaratilgan.