BOSHLANG’ICH SINFLARDA ONA TILI VA TABIIY FANLAR INTEGRATSIYASI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Mahmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili va tabiiy fanlarni integratsiyalash asosida o‘qitishning nazariy-metodik jihatlari yoritilgan. Fanlararo integratsiya o‘quvchilarda bilimlarning yaxlitligini ta’minlash, nutqiy va mantiqiy tafakkurni rivojlantirish, tabiat hodisalarini til vositalari orqali anglash imkoniyatlarini kengaytirishi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida integratsion yondashuvning boshlang‘ich ta’limdagi ahamiyati, o‘quvchilarning leksik boyligini oshirish, tushunib o‘qish va og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi samaradorligi ochib berilgan. Shuningdek, ona tili va tabiiy fanlar mazmunini uyg‘unlashtirish orqali kompetensiyaviy yondashuvni amalga oshirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi.