RAQAMLI IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHI VA UNING MAMLAKAT IQTISODIY O‘SISHIGA TA’SIRI - Zarifov Savlatbek Alimardonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy ishda raqamli iqtisodiyotning shakllanishi, uning tarkibiy qismlari hamda mamlakat iqtisodiy o‘sishiga ta’sir etuvchi mexanizmlar keng yoritilgan. Tadqiqotda raqamli texnologiyalarning samaradorlikni oshirish, sanoatni modernizatsiya qilish va innovatsion jarayonlarni faollashtirish orqali iqtisodiy rivojlanishga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotni baholash mezonlari, milliy strategiyalar, raqamli infratuzilmani kengaytirish va raqamli tafovutlarni kamaytirish masalalari muhokama qilinadi. COVID-19 pandemiyasining raqamli sohalarga ta’siri ham ko‘rib chiqilib, iqtisodiy o‘sishni jadallashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi.