ZAMONAVIY STATISTIK TAHLILDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA DASTURIY VOSITALARNING ROLI (SPSS, STATA, R) - Berdiqulova Sevinch Toxir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda zamonaviy statistik tahlil jarayonida raqamli texnologiyalar va dasturiy vositalarning tutgan o‘rni ilmiy jihatdan yoritilgan. Xususan, statistik ma’lumotlarni qayta ishlash, tahlil qilish va modellashtirishda keng qo‘llanilayotgan SPSS, STATA va R dasturiy muhitlarining funksional imkoniyatlari tahlil qilinadi. Ushbu dasturlar regressiya tahlili, gipotezalarni tekshirish, vaqt qatorlari, panel ma’lumotlar va prognozlash kabi murakkab statistik jarayonlarni avtomatlashtirish va natijalarni aniqlik bilan olish imkonini beradi.