ШИРИН МАККАЖЎХОРИ НАВЛАРИНИНГ БИОМЕТРИК КЎРСАТКИЧЛАРИ - Файзуллаева Дилдора Улуғбековна (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада Қашқадарё вилоятининг суғориладиган майдонлари, оч-тусли бўз тупроқ шароитларида ширин маккажўхорининг «Замон» ва «Мазза» навларини асосий экин сифатида экилганда экиш зичлиги (111, 74 ва 55 минг ўсимлик/га) ва ўғит меъёри (соф холда N 120 P 100 K 60, N 150 P 120 K 75, N 180 P 140 K 90 ) қўллашнинг ўсимлик бўйига таъсири ўрганилган.