YAPON TILIDAGI ONOMATOPOETIK SO’ZLAR (GIONGO, GITAIGO)NING LEKSIKO-SEMANTIK TUZILISH XUSUSIYATLARI - Samaridinova Saida Shavkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yapon tilidagi onomatopoetik so‘zlar (giongo, gitaigo)ning leksiko-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot giongo, giseigo, gitaigo, giyougo va gijougo kabi kategoriyalarni o‘z ichiga oladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, bu birliklar mora asosidagi fonologik tuzilma, tovush-simvolika va reduplikatsiya modellari bilan tavsiflanadi va ular nafaqat tovushlarni, balki holat, his-tuyg‘u va kognitiv jarayonlarni ifodalash uchun xizmat qiladi.