TOPONIMLAR MAMLAKATLARNING TASHRIF QOG’OZI SIFATIDA - Sayidhoshimova To’tiyo Abulfayz qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada dunyo makroshaharlar nomlarining kelib chiqishi haqida nazariy fikrlar ko’rib chiqilgan va tavsiflangan. Dunyoda hamma narsaning nomi bor. Atoqli ot ayrim bir narsani, predmetni, alohida obyektni bildiradi va hamma tillarda shunday aytiladi va yoziladi. Masalan, Samarqand deganda, respublikamizdagi Zarafshon daryosi sohilida joylashgan go‘zal tarixiy shahar tushuniladi. Buxoro deyish bilan O‘zbekistonning ko‘hna shahri, shu nomli viloyat markazi ko‘z o‘ngimizda namoyon bo‘ladi.