KORXONADA VAQTNI BOSHQARISH VA MEHNAT UNIMDORLIGI O’RTASIDAGI BOG’LIQLIK - Xo’jamova Ruxshona Sherzod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada korxonalarda vaqtni boshqarish va mehnat unumdorligi o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Jahon banki va Jahon savdo tashkiloti (WTO) ma’lumotlariga asoslanib, global miqyosda vaqtni to‘g‘ri taqsimlashning mehnat unumdorligiga ta’siri statistik raqamlar orqali yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi Mehnat kodeksi, XMT (ILO) konvensiyalari va Yevropa Ittifoqining “Working Time Directive” hujjatlari asosida vaqtni boshqarishning me’yoriy-huquqiy jihatlari ochib berilgan.Maqolada UzAuto Motors, Toyota va Google kabi yirik mahalliy va xalqaro korxonalar tajribasi solishtirilib, vaqtni boshqarishning samaradorlikka ta’siri amaliy misollar bilan ko‘rsatib o‘tilgan. Jadval va grafiklar yordamida mehnat unumdorligining o‘sish dinamikasi tahlil qilingan.Shuningdek, maqolada ikki xil keys va auditoriya mashg‘ulotlari loyihasi ishlab chiqilib, vaqtni boshqarish bo‘yicha jamoaviy muhokama va interaktiv topshiriqlar orqali mavzuni chuqurroq o‘rganish imkoniyati yaratilgan.