TURIZM INFRATUZILMASI VA EKOLOGIK XAVFSIZLIKNI TA’MINLASHDA MAHALLIY BOSHQARUV QARORLARINING ROLI VA SAMARADORLIGI - Narzullaev Nozimjon Sobirjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada turizm infratuzilmasini rivojlantirish hamda ekologik xavfsizlikni ta’minlashda mahalliy boshqaruv organlarining strategik qarorlari va ularning samaradorligi tahlil qilingan. Ekoturizm, barqaror rivojlanish, va infratuzilma rejalashtirishda hukumat qarorlarining o’rni Namangan viloyati misolida ko’rib chiqilgan. Muammoning yechimi bo’yicha takliflar berilgan.