STENOKARDIYA: ETIOLOGIYASI, KLINIK MANZARASI VA ZAMONAVIY DAVOLASH TAMOYILLARI - Usmonova Mohigul Hamza qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yurak ishemik kasalligining eng keng tarqalgan shakllaridan biri — stenokardiyaning kelib chiqish sabablari, tasnifi va o‘ziga xos klinik belgilari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy tibbiyotda qo‘llanilayotgan konservativ va jarrohlik davolash usullari, shu jumladan innovatsion farmakologik yondashuvlar tahlil qilingan.