TIZIMLI YONDASHUV ASOSIDA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI VA OILA O‘RTASIDAGI PEDAGOGIK HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Muxamatova Gulmira Erkinjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi kunda maktabgacha taʼlim tizimini rivojlantirish, unda tarbiya va taʼlim jarayonlarining sifatini oshirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maktabgacha yosh davri bolaning shaxs sifatida shakllanishida hal qiluvchi bosqich bo‘lib, aynan shu davrda uning intellektual, axloqiy, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishining poydevori yaratiladi. Mazkur jarayonda maktabgacha taʼlim tashkiloti va oila o‘rtasidagi hamkorlik muhim pedagogik omil sifatida namoyon bo‘ladi.