KOMPRESSION SPORT MAHSULOTLARINING DIZAYNI VA ISHLAB CHIQARISH JARAYONINING TEXNOLOGIK ASOSLARI - Shavkatova Ozoda Ibroxim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kompression sport mahsulotlari zamonaviy sport kiyimlari bozorida funksionallik, ergonomika va samaradorlikni birlashtiruvchi yuqori texnologik segmentni tashkil qiladi. Ushbu mahsulotlar mushaklarga kompression ta’sir ko‘rsatish orqali sport samaradorligini oshiradi va charchoqni kamaytiradi. Kompression kiyimlar nafaqat sportchilar, balki sog‘lom turmush tarzini yurituvchi keng auditoriya uchun ham talab yuqori bo‘lib kelmoqda. Shu munosabat bilan ularning dizayni va ishlab chiqarish jarayoni innovatsion texnologiyalar asosida izchil tashkil etilishi zarur.