DAVLAT MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA BOLALARNING IJTIMOIY-EMOSIONAL KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA MULTIMEDIA VA RAQAMLI VOSITALARNING PEDAGOGIK SAMARADORLIGI - TURSUNOVA GULMIRA ABDULLAYEVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola davlat maktabgacha ta’lim tizimida bolalarning ijtimoiy- emosional ko‘nikmalarini shakllantirishda multimedia va raqamli vositalarning pedagogik samaradorligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda bolalarning ijtimoiy va emosional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda interaktiv va raqamli resurslarning roli tahlil qilinadi. Maqolada pedagogik tajribalar, amaliy metodlar, multimedia va raqamli vositalar orqali bolalarning kommunikativ, hamkorlik va hissiy intellektini rivojlantirishning samarali yo‘llari keltiriladi. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini samarali tashkil etish va bolalarning ijtimoiy-emosional ko‘nikmalarini mustahkamlashga qaratilgan tavsiyalarni shakllantirishga yordam beradi.