XORIJIY TILNI O‘RGATISHDA MOTIVATSIYANING O‘RNI - KO‘CHAROVA MAFTUNA RUSTAMOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy tilni o‘rgatish jarayonida motivatsiyaning pedagogik va psixologik ahamiyati tahlil qilinadi. Unda motivatsiyaning ta’lim samaradorligiga ta’siri, ichki va tashqi motivatsiya turlarining o‘quvchilarning til o‘zlashtirish jarayonidagi roli yoritib berilgan. Shuningdek, o‘qituvchining motivatsiyani shakllantirish va rivojlantirishdagi vazifalari, zamonaviy ta’lim metodlari va interaktiv yondashuvlarning o‘rni asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari xorijiy til darslarida barqaror qiziqishni shakllantirish va o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi.