MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI TARBIYALASHDA DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI - Tuychiyeva Sarvinoz Olimjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarni tarbiyalashda didaktik oʻyinlarning ahamiyatini yoritadi. Didaktik oʻyin tushunchasi, uning pedagogik vazifalari va bolalarning bilim, tafakkur, ijodiy va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlashdagi roli tahlil qilinadi. Maqolada didaktik oʻyinlar orqali bolalarning e’tibor, xotira va mantiqiy fikrlashini mustahkamlashning samarali usullari ko‘rsatildi.