MAKTABGACHA TA’LIMDA EKOLOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA DIDAKTIK O‘YINLARNING AHAMIYATI - Shakarova Sarvinoz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarda ekologik madaniyatni shakllantirish jarayonida didaktik o‘yinlarning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda ekologik tarbiyaning nazariy asoslari, bolalarda tabiatga ongli munosabatni rivojlantirishda o‘yin faoliyatining roli hamda ekologik mazmundagi didaktik o‘yinlardan foydalanishning samarali usullari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ekologik ta’limni tashkil etishda didaktik o‘yinlardan tizimli foydalanish bolalarning bilish faolligini oshirishi, ekologik tushunchalarni mustahkamlashi va ekologik madaniyat elementlarini shakllantirishga xizmat qilishi ilmiy asoslangan.