TARBIYACHINING KOMMUNIKATIV MADANIYATI VA BOLA RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Davronova Munisa Akmaljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada tarbiyachining kommunikativ madaniyati, uning mazmuni va tarkibiy qismlari hamda bola rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Tarbiyachining to‘g‘ri va samarali muloqot olib borishi bolaning psixologik, nutqiy, ijtimoiy va axloqiy rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etishi asoslab berilgan. Shuningdek, kommunikativ madaniyatning maktabgacha ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan.